Dränering Norrköping

Experter på dränering

Behöver du dränera grunden på ditt hus, fastighet eller sommarstuga? Vi kan erbjuda totalentreprenad när det kommer till dränering i hela Östergötland och även i delar av Södermanland. Då tar vi hand om alla bitar och tar in både maskiner och arbetskraft som gör jobbet på ett bra och kostnadseffektivt sätt. Vi utför arbetet snabbt och smidigt. 

Många drar sig för att dränera om huset då det ses som en omfattande och besvärlig procedur. Vi lovar att göra jobbet snyggt och utan omotiverade uppehåll så att du slipper att leva med röra och bråte på din tomt allt för länge. 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på dränering idag!


byggföretag Norrköping dränering

Problem med fukt? - Dags att dränera!

Det finns flera tecken på att ens källare har problem med fukt. Nedanför listar vi några tydliga tecken på att det är dags att göra något åt problemet.

  • Mörka och fuktiga fläckar på väggarna
  • Saltfläckar
  • Unken lukt
  • Mögel
  • Ohyra, exempelvis silverfiskar

Har du en eller flera av problemen ovanför så är det alldeles för fuktigt i din källare. Det kan finnas flera anledningar till detta. Bland annat kan det bero på ventilationen. Du kan anlita en besiktningperson som hjälper dig ta reda på exakt vad problemet är. 

Ofta är tyvärr problemet dålig eller föråldrad dränering som leder till att vatten samlas runt husgrunden och läcker in i huset. Att isolera inifrån är krångligt och för det mesta en dålig ide. Risken är att fukten samlas mellan den gamla och den nya väggen där den fortsätter skapa problem. 

Att dränera om huset är den enda hållbara lösningen som ger ett långsiktigt resultat. Tror du att du behöver dränera om din fastighet eller hus? Hör av dig till oss via vårt formulär!

Dränering Norrköping - Så ofta bör man dränera

Ett vanlig hus bör dräneras om med ungefär 25-30 års mellanrum. Dock kan det finnas omständigheter som gör att man behöver dränera om tidigare än så. Exempelvis kan man ha uppfört en utbyggnad av huset eller tillbyggnad som exempelvis en altan eller terrass. En dåligt utförd dränering kan också vara anledningen till att man behöver göra om arbetet. 

I vissa fall är det marken som huset står på som för med sig att huset måste dräneras om oftare. Är marken lerig eller våt så kan det hända att dräneringsrören under marken slammar igen och då fungerar inte dräneringen såsom den bör. 

Innan man köper ett hus eller fastighet är det alltid bra att fråga mäklaren om när dräneringen senaste utfördes. 

Hur går dräneringen till?

När man dränerar gräver man upp runt husgrunden och ungefär någon decimeter nedanför husgrunden. Man lägger sedan ner dräneringsrör. Dräneringsrör  är rör som är perforerade på ovansidan så att regnvatten och vatten som tränger ner genom jorden kan samlas där. Rören leder man sedan bort från huset till en dagvattenbrunn eller liknande.

Husgrunden kläs in i ett skyddande lager plast eller liknande så att fukt har svårare att komma in i huset. Sedan fyller man på med grus och makadam. 

Dränera huset med vår hjälp!